Steeds meer mensen hebben last van PHPD!

Als ik mensen uitleg wat ik doe en wat Bowen is roept dat vaak de vraag op: ‘Welke klachten kun je daarmee behandelen’?


Meestal benoem ik dan klachten als hooikoorts, Fibromyalgie, overgangsgerelateerde klachten en burn-out. Want dat is waarmee mijn praktijk zich overwegend vult. Maar er is nóg een klacht die ik veel in mijn praktijk tegenkom. Zowel in Midden-Nederland als in de Noordoostpolder. Het maakt blijkbaar niet uit of je in Leusden of Amersfoort woont of in Urk of Emmeloord. Deze klacht is niet streekgebonden of leeftijdsafhankelijk. Het heeft niet te maken met geslacht of beroep. Iedereen kan PHPD krijgen, of jou nou bankhanger of sporter, plantsoenspitter of kantoorklerk bent. 

Wat is dat dan, PHPD?

PHPD staat voor Pijntje Hier, Pijntje Daar. Van die gezondheidsklachten die soms niet erg genoeg gevonden worden om naar de huisarts te gaan. Altijd maar die stijve nek of dat pijntje in je rug, steeds weer die zeurende hoofdpijn. Of klachten die al uitgebreid door een dokter of specialist gezien zijn maar wat maar niet opgelost lijkt te worden. Het is niet zo dat je niet verder kunt met je leven met die klacht, maar je zou er wel graag vanaf willen als dat kan. 

Dan is Bowentherapie een goede optie. De zachte rolbewegingen, afgewisseld met de korte pauzes brengen ontspanning (of spanning daar waar nodig is). Hierdoor komt je lijf terug in de juiste balans en zal het pijngedrag gaan veranderen. Het lichaam past zich aan aan de nieuwe balans. Eigenlijk de oude balans, zoals die volgens je originele gezondheidsblauwdruk hoor te zijn.

Terug naar overzicht